2013. május 30., csütörtök

Bodzás palacsinta

Még virágzik a bodza, amely nemcsak szörpként készíthető el, hanem ha kedvetek van, akkor érdemes egy-egy finomságot is kipróbálni. 

Bodzás palacsinta 

Bodzás palacsinta 
Mi a hétvégén palacsintát sütöttünk belőle. Korábbi próbálkozásaim, miszerint az egész bodzavirágot, szárastul tettem bele sűrű palacsinta tésztába, nem fogadták olyan kitűnő örömmel a családtagok. Ezért idén változtattam, s csak a kis virágokat tettem bele a tésztába. A siker most nagyobb volt, de lehet, hogy észre sem vették, hogy különlegességet esznek. A lényeg, hogy a bodza így is nagyon egészséges, gyógyító hatású. 

Fogadjátok képes beszámolómat a sütésről, amelyet itt nézhettek meg: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése