Forralt bort kínálnak szinte minden sarkon. Az adventi készülőlés egyik fontos eleme, megvesszük drágán. Ízlik, nem ízlik. S ilyenkor felmerül a kérdés, hogy miért csak ilyenkor iszunk forralt bort? S mi miért nem készítjük el magunk? Egyszerű receptek, mindenkinek!
1. Hozzzávalók a fehér boros változathoz:
- 750 ml fehérbor
- 125 ml víz
- 100 gramm cukor
- 4 szem szegfűszeg
- 2 fahéj rúd
- 1 narancs - leve és a héja is - persze tisztított narancshéja
- 1 citrom
A hozzávalókat össze kell forralni, ízesíteni. S máris iható!
2. Klasszikus vörösboros, rumos változat
Hozzávalók:
- 1 liter vörösbor
- 50 ml. rum
- 2 narancs megpucolva, felvágva
- 2 narancs leve
- 7 szegfűszeg
- 2 fahéj rúd
- 1 csillagánizs
- 50 gramm barna cukor
Ugyanúgy felfőzzük a hozzávalókat, ízesítjük, s már kész is!
Fontos!
A forrásban lévő alkoholt ne hagyjátok sokáig forrni, mert az alkohol tartalma elfő!
Díszítési ötletek!
Tehettek még a forraltborba :
- aszalt áfonyát
- alma darabkákat
- díszített narancs és citrom darabkákat!
Gyerekeknek - ugyanúgy készíthettek ilyen finomságokat, csak ebben az esetben a bor helyett a kedvenc gyümölcslevüket forraljátok fel! Az ízesítés ugyanaz lehet, mint a többi esetben!
Kellemes készülődést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése