2016. december 19., hétfő

Karácsonyi balesetek - elsősegély

Ugye már ti is voltatok úgy, hogy karácsonykor megégetitek magatokat! Hirtelen belenyúltok a forró ragasztópisztolyba, vagy a csillagszóró okoz gondot. Vagy épp nyugtalanok vagytok, idegesek, hogy vajon minden elkészül-e időben? 
Egy- két praktikus tanács, amely ilyenkor jól jöhet! 

Ha megégeted magad

A forró ragasztópisztoly nagyon praktikus - de amikor véletlenül hozzáér az ujjunkhoz, az nagyon tud fájni! Vagy, ha játékból belenyúl a gyerek a gyertyába - ne legyen ilyen! Vagy épp a kandalló ajtajához érünk hozzá, akkor gondoljunk a tejfölre! Igen a tejfölre, amely hihetetlen gyorsan elviszi a fájdalmat! Nyugtatja a bőrt, és segít az égési sebek gyors gyógyulásában!Ha forrót eszel 

A másik probléma, ha forrót eszünk, s ilyenkor a szájpadlásunk, vagy épp a nyelvünk ég meg. Akkor is fontos, hogy gyors megoldást találjunk! Ilyen esetekben is segít a tejföl! Egy kiskanálnyit vegyünk a szánkba és hagyjuk ott pár percig, amíg le nem nyeljük! Higgyétek el segíteni fog!


Ha túl idegesek vagyunk 

Akkor a legjobb módszer a teázás - s különösképpen a citromfű áldásos hatása! Érdemes akár reggel egy bögrével kezdeni, s este is ezzel lefeküdni! A citromfű nyugtat, gyengén altat is. De a magnézium is legyen kéznél! Egy-egy szem mindig megnyugtatja az idegeket, az elfáradt, túlpörgetett agyat.

S még egy titkos fegyver, a kedvencem: a Bach virágterápia elsősegély szere! Ez a jolly- joker, amely bármikor bevethető! Akár cseppekben, akár cukorkában! Érdemes már 24-e előtt elkezdeni, hogy valóban nyugodt karácsonyunk legyen!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése