2013. június 6., csütörtök

Medvehagymás csiga

Újabb gyógynövényes recepttel jelentkezem. Ezúttal medvehagymás csigával, amelyet még a korábban elrakott medvehagyma pestoból készítettem.


Még mielőtt még bárki megijedne, hogy honnan szedjek medvehagymát, előre bocsátom, hogy ezt a receptet bármivel el lehet készíteni.
Itt még a gyúrás fázisa

Ha pestoval szeretnétek elkészíteni, akkor érdemes friss bazsalikomból elkészíteni, vagy ha az sincs kéznél, akkor kis sonka darabkákkal, vagy fokhagymával és egyéb fűszernövényekkel megbolondított olívaolajjal érdemes megkenni a kis formákat.



Csiga tekerés


A recept nagyon egyszerű: készítsetek egy alap pizzatésztát, amelyet gyúrás után kis cikkelyekre vágtok, majd megtöltitek az épp kedvetekre való töltelékkel. A sütés ideje kb. 20 perc, 200 fokos, előmelegített sütőben. A receptben pont az a jó, hogy igazi családi munka, ahogy láthatjátok, az én legkisebbem - 4 és féléves lányom - volt a legnagyobb segítségemre.
Igazi vendégváró falat!
Jó étvágyat!


A részletes receptet itt : http://egyszervolt.hu/muhely/konyha-medvehagymas-csiga.html
találhatjátok, de kedvcsinálónak egy-egy képet én is kiteszek.
És a végeredmény...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése