2016. június 9., csütörtök

10 érv, amiért érdemes levendulát ültetni, szedni, enni, inni


Már csak egy pár hetet kell várni, s itt van a levendula virágzásának a szezonja. Összegyűjtöttem 10 érvet, amiért érdemes szedni, ültetni.

1. Azért érdemes ültetni, mert nincs is szebb látvány, mikor a levendula virágzik. 

2. Illata fantasztikus, még akkor is, ha csak napjában többször végig húzod a kezedet a virágjain. 

3. Mikor leszeded a virágját, érdemes leszárítani, mert így szárítva is kiváló illatosító. S a lakás dísze lehet. 



4. Lemorzsolva a virágjait készíthetsz belőle levendula párnácskákat, vagy potpourrit. 

5. Szárított formában még a konyhában is felhasználhatod. Egy –egy sütemény elkészítésekor tegyél a tésztába egy mokkáskanálnyit. Az íze feldobja az ételeket. 

6. Teája is kiváló, mert nyugtató hatása van. 

7. Szörpként is elkészítheted, így is ugyanaz a hatása, s még a gyerekek is megisszák. 



8. A leszedett virágokból készíthetsz koszorút, s a lakásod dísze lehet. 

9.     Kiváló a ruhamolyok ellen! 

10.   Szárított levendulát még a házi szappankészítésben, vagy fürdőhab készítésnél is felhasználhatod. 

Ezek után kérdés, hogy miért kell levendulát szedni, ültetni, inni, enni? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése