2016. augusztus 9., kedd

Görögdinnye egy kicsit másképp!

Igen, a görögdinnye szezon végre megérkezett! A csodás piros gyümölcsöt különbözőképpen elkészíthetjük, akár fagyiként, akár grillen, vagy épp üditőitalként! 

Görögdinnye szorbet 
Pürésítsük a görögdinnyét, tegyünk hozzá citrom vagy Lime levét, majd két kanál cukrot. Az egészet keverjük jól össze, majd fagyasszuk le. A kész masszát már könnyedén kanalazhatjuk kis pohárkákba! Jobb, mint a jégkása!



Grillezett dinnye
Vágjuk fel vékony szeletekre a dinnyét, majd mindkét oldalát kenjük be olivaolajjal, s máris mehet a grillre. Érdemes a végén egy kicsit megsózni, borsozni, s máris kész a grillparty sztárja a grillezett görögdinnye!

Dinnye reggelire
Érdemes kipróbálni a dinnyét reggeliként is. Keverjük össze a dinnyeszeleteket apró zabszemekkel, tegyünk hozzá joghurtot, s még egy kis vaniliaeszenciával megbolondíthatjuk. Érdemes a finom keveréket akár este elkészíteni, egy éjszakán át a hűtőben összeérnek az ízek, s másnap reggel kész a finom házi gyümölcsös zab reggelink.



Dinnye salátának
Vágjunk apróra fel egy kis hagymát, amelyre egy kis lime levét csepegtetünk. 10 percig hagyjuk pihenni, majd két evőkanál olivaolajat tegyünk hozzá, majd jöhetnek hozzá az apróra vágott dinnye, uborka darabok és a tetejére egy kis feta sajtot tegyünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése