2016. december 19., hétfő

Forralt borok házilag

Forralt bort kínálnak szinte minden sarkon. Az adventi készülőlés egyik fontos eleme, megvesszük drágán. Ízlik, nem ízlik. S ilyenkor felmerül a kérdés, hogy miért csak ilyenkor iszunk forralt bort? S mi miért nem készítjük el magunk? Egyszerű receptek, mindenkinek!

1. Hozzzávalók a fehér boros változathoz: 
- 750 ml fehérbor
- 125 ml víz
- 100 gramm cukor
- 4 szem szegfűszeg
- 2 fahéj rúd
- 1 narancs - leve és a héja is - persze tisztított narancshéja
- 1 citrom
A hozzávalókat össze kell forralni, ízesíteni. S máris iható!


2. Klasszikus vörösboros, rumos változat 

Hozzávalók:
- 1 liter vörösbor
- 50 ml. rum
- 2 narancs megpucolva, felvágva
- 2 narancs leve
- 7 szegfűszeg
- 2 fahéj rúd
- 1 csillagánizs
- 50 gramm barna cukor

Ugyanúgy felfőzzük a hozzávalókat, ízesítjük, s már kész is!

Fontos! 
A forrásban lévő alkoholt ne hagyjátok sokáig forrni, mert az alkohol tartalma elfő! 

Díszítési ötletek! 
Tehettek még a forraltborba : 
- aszalt áfonyát
- alma darabkákat 
- díszített narancs és citrom darabkákat! 

Gyerekeknek - ugyanúgy készíthettek ilyen finomságokat, csak ebben az esetben a bor helyett a kedvenc gyümölcslevüket forraljátok fel! Az ízesítés ugyanaz lehet, mint a többi esetben! 

Kellemes készülődést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése