2012. május 3., csütörtök

Indul a teaszezon

Kakukkfű, citromfű, zsálya, menta és még sorolhatnám. Kertem ékességei, amelyek a gondos ápolást és szeretetet minden évben meghálálják. Aki tudja, szedje, élvezze ezeket a friss növényeket. 

Friss tea
A friss gyógynövényekből készített teák nagyon erősek, s hatékonyak. Ezért csak óvatosan! Ha leszeditek a kakukkfüvet, vagy a csalánt, akkor azoknak fele annyi áztatási idő is elég, mint a szárított növényeknek. Fontos még, hogy ha hirtelen leforrázzátok őket, akkor takarjátok le, mert így nem illannak el a fontos illóanyagok és hatóanyagok a teafüvekből. Tapasztalat szerint még a gyerekek is megisszák a friss teát, de csak módjával, s ha lehet, akkor nekik higítsuk!


Üditő gyógynövényekből
A legegyszerűbben elkészíthető üdítő, s ami a nagy melegben is kitűnő, az a mentás limonádé. Nem kell hozzá sok minden, csak egy limonádé, s egy kis friss menta, amelyet a limonádéhoz hozzáadunk. Ha nagyon meleg van, akkor egy pár jégkocka...s máris kész a koktél. Ugyanezt citromfűvel is elkészíthetitek. A hatás és a dicséret ígérem nem marad el!

Tipp
citromfű: nyugtat, erősíti az idegeket
menta: tisztítja a bélrendszert, gyomor erősítő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése