2013. július 4., csütörtök

Epres- szamócás frissítő

Az erdőt járva kis szamócákra bukkantunk. Persze a finomság így önmagában is finom volt, de egy kicsit tovább álmodtuk... s lett belőle ez. 

Erdei szamóca vagy eper?
Az erdei szamócát a tündérekkel hozták kapcsolatban, valószínűleg a nagysága miatt, mert olyan pici mint egy kis tündér. Később Szűz Mária oltalmába ajánlották a kis növényt. Ami megkülönbözteti az epret a szamócát az rögtön a mérete, de főleg az íze. S, ami még nagyon fontos, hogy az eper és a szamóca két botanikailag két különböző növény. Szóval az erdei szamóca nagyon pici, s emiatt elég nehéz megtalálni, az pedig már külön kihívás, hogy nagyobb mennyiségben szedjünk belőle. Akinek sikerül egy kis vödörnyit szednie, az gyorsan tegye el kis üvegekbe lekvárnak. A tél igazi kuriózuma lesz!


Ha pedig csak frissen szeretnétek enni, akkor fogadjátok ezt a receptet szeretettel.
Erdei szamócás frissítő: hozzávalók: szamóca, tej, cukor vagy méz, no meg egy turmixgép. A szamócát pucoljátok meg, keverjétek el egy kis cukorral, majd öntsétek hozzá a tejet. Majd turmixold össze. Máris kész a friss ital. Egy gyerek sem tud ellenállni. S nemcsak finom, hanem egészséges is!

A részletes leírást itt találjátok meg: http://egyszervolt.hu/muhely/konyha-erdei-szamocas-ital


Gyógyerő a levélben
A levél tartalmaz csersavat, C-vitamint, vasat, viszont szárításkor figyelni kell, hogy csak a száraz leveleket használjuk fel, mert addigra tűnnek el belőle a káros anyagok.
Teája: idegesség, gyomorrontás ellen kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése