2012. április 3., kedd

Aloe Vera a hét gyógynövénye

Tudom már nagyon tavasz van, s most tavaszi teákról, tavasszal nyíló csodálatos virágokról kéne írnom. De az élet átírta a forgatókönyvet, történt ugyanis, hogy kicsi lányom, a múlthéten leforrázta a kezét. S a sok homeopátiás szer és bioptron lámpa segítségével, no meg az Aloe Vera gyógyító erejével már egy hét alatt csodálatosan rendbe hoztam a kicsi karját.
Így egyszerűen muszáj írnom az Aloe Veráról....

A növény
Már évszázadok óta használják gyógyításra, sőt még a Bibliában is említik, bár itt egy másféle aloéról volt akkor szó, amelyet inkább illatosításra használtak. Már az ókori gyógyászok is használták, főleg a bőr nyugtatására, a nőknek szépségápolásra ajánlották, a katonáknak pedig sebgyógyításra. Az aloénak több mint 300 faja van. A növény meleg éghajlaton él, szárazságtűrő növény, viszont itthon igenis megél a lakásunkban is. Gondozása is egyszerű: fény és kis víz kell neki, mindig csak akkor kell locsolni, mikor már kiszáradt a földje. Ajánlom, hogy mindenki tartson otthon egy kis aloe vera növényt, bármikor jól jöhet!


Használata
Mikor megláttam a kislányom égési sérülését, rögtön egy aloe tartalmú spray-vel kezdtem el fújni, majd a növény egyik ágát, szárát vágtam le, s a benne lévő anyagot kentem rá. Azt mondják, hogy csak az idősebb, már legalább 3 éves növény húsa a gyógyító, de érdemes súlyos esetekben akár a kicsi növényhez is nyúlni. Biztos hat! Ha levágtuk a szárát a növénynek, akkor a maradékot hűtőben tárolhatjuk még...

Külsőleg: főleg sérülések, sebek fertőtlenítésére, égések gyógyítására a legjobb. De kiváló allergiás problémákra, övsömörre, izületi és reumatikus fájdalmakra is jó. Nagyon jó vérzéscsillapító és fertőtlenítő, s határozottan állítom, hogy gyorsítja a gyógyító folyamatokat.
Belsőleg: a folyékony aloe vera erősíti az immunrendszert, a bél működését segíti, epe és máj funkciót javít és még sorolhatnám...

Egyszóval az aloe a gyógynövények királynője, ahogy sokan említik!

Hát nekem biztos, hogy a hét gyógynövénye volt! Köszönöm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése