2012. szeptember 4., kedd

Smoothie

Furcsa nevű hóbort alakult ki körülöttünk... hóbort, egészséges italozás, vagy gyümölcslék... vagy nem is tudom minek nevezzem. Egy szó mint száz, aki kóstolta, az megszereti, aki pedig még nem, annak szeretnék egy kis kedvcsinálót adni. 

Boltban
A boltokban már egy ideje szemezek a smoothie italokkal, amelyekben eper, málna, szőlő és még finomságok hada található. Igazán remek italok ezek, viszont az áruk nagyon borsos, tehát mikor a lányommal boldog örömmel rávetettük magunkat, akkor kicsit csalódva konstatáltuk, hogy egy üveget ketten meginni, nem is olyan nagy élvezet. Főleg úgy, hogy két decisek ezek a kis finomságok, s így alig egy-egy korty jut fejenként. Hát ez van, elkészítjük otthon, hangzott az egybehangzó válaszunk...

Otthon
S otthon eljött a nagy pillanat, elővettük a gyümölcsturmixot, s mindenféle gyümölcsöket elkezdtük turmixolni. Az ízlista:
1. hely:  almalé
2. hely: alma, szőlő
3. hely: szőlő, szilva
Egyéb formációval még nem próbálkoztunk, de még várat magára a zeller, répa, cékla variáció, s az ananászról még nem is beszéltem.

S, hogy mi az a smoothie?
A Smoothie hivatalosan egyfajta turmix, amelyben nincs tej, s nem gyümölcslé, mert turmixolva van. Szóval valahogy a kettő között van.
A smoothie amellett, hogy nagyon finom, nagyon egészséges is.
Ha betartjuk az alapvető étkezési szabályokat, miszerint reggeltől délig igyekszünk gyümölcsöket fogyasztani, akkor érdemes gyümölcsös smoothie-kat készíteni, s délután zöldségeseket.


Receptek egyénre szabottak lehetnek, de érdemes célzottan inni, azaz ami nem ízlik, akkor azzal nem próbálkozni, tehát nem érdemes rosszul lenni, mert annyira egészségesek akarunk lenni. Inkább az élmény és az élvezet maradjon meg!

Egy fontos: a smoothiet ne egyszerre igyuk meg, hanem lassan kortyonként, időt hagyva az ízeknek, s a hatásnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése